BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, June 4, 2012

Kereta Baru ku

Ini adalah hadiah dari my hubby sempena Mothers Day 2012......

Tapi hadiah yang paling berharga adalah Baby ..... Seronok ada anak....... tapi i pernah bersusah untuk dapatkanya..........................( Only GOD can help us)

.
.
Dan saya pasti...semua wanita akn jadi Ibu sebelum meninggalkan dunia ini.PASTI.....





 

Thursday, March 22, 2012

Pengalaman Bersalin Ku........ (27/02/2012) Dragon Baby......Hehehe

Actually i pernah miscarriage 2 kali.... first semasa kandungan 7 minggu dan second 5 minggu.....this make me feel fedup with pregnancy.......so after the second miscarriage, i was waiting for my normal period....tapi tak muncul....but i tak kisah sangat sebab sibuk pindah rumah..... then at one point i muntah and pening,but still tak kisah.......then one day my husband belikan UPT kit dan suruh i test, n resultnya positif..... Yahooooo....tapiiii takut miscarriage balik.......uwwwaaaaaaaa...tak nak.... so tunggu 2 minggu lagi untuk jumpa Doktor.....after 2 weeks (that time i was 7 weeks) doctor confirmnkan i dan i was able 2 see my baby's heartbeat at 9 weeks...(COmel.....)

Pengalaman bersalin....

actuallly i dalam mood MC dari Monday-Friday(27/2/12-4/3/12) sebab kaki bengkak....n i was 38 weeks.
pagi tu sakit perut macam tahan kencing....hanya sebelah perut.....then sakit dia semakin kerap....Baby mengeras dan tak move at all..i dah risau sgt2......hubby ajak gi jumpa Doktor(Dr.Anjalai Patmalingam).......midwife  check i dan cakap memang ada contraction dan apabila doktor check bukaan...dah buka 2 cm...terus masuk Labor room......then untuk mempercepatkan bukaan, doktor masukkan ubat induce(that was at 11am)..........pada pukul 12pm sakit bertambah tapi still boleh tahan, after lunch terus poo poo(masuk ubat)......masa poo poo, i notice ada darah macam period.......at 2pm, doc Anjalai check bukaan dan it was 3 cm, dia terus pecahkan air ketuban(wahhhhhhhhhhh sakit giler.......) then saya dah semakin sakit....midwife offer painkiller dan terus cucuk.....after 10 minutes terus muntah...kesan painkiller kot...tapi sakit dia semakin bertambah dan lebih kerap....(painkiller tak berfungsi at all).........then at 3pm...wahhhhhhhhh sakit yang tak pernah i rasa...sakit macam nak berak....i jerit kt midwife "i want to pass motion" help me help me!!!!!! dia ckp baby nak keluar kot.....then suruh i teran pelahan2..... at 3.40pm Doktor Anjalai masuk nak check bukaan tapi dia cakap dah boleh nampak kepala.....dan terkejut sebab cepat sgt......then after 4 kali teran...My baby Gul dah keluar ke dunia ni...tepat jam 3.55pm.....baru rasa lega...segala sakit dia hilang...(Magic betul)..... tat was my wonderful experience......... :)

Sunday, December 4, 2011

Pokok Krismas Troli Shopping




Klik Di Sini Untuk Zoom Gambar

Patung Barbie bersalin.....HEHEHE



dah 9bulan ni..bila la anak ku nak kua nie...

ohh...terasa sakitt...nak terberak ke...

alamak...air apa nie...ledir apa nie..oh air ketuban ke..oh tidak..mana suamiku...

terasa nak pengsan la plk...

aku bangun dari pengsa...terus stanby nak beranak...



oh...selesa sikit bila duduk..

aduh3...

sakitnya....

alamakk...darahhh...

oh..selamat...kuning rupanya rambut anak ku nie..

darah byk nie...nak kena mandikan budak nie..

lega rasanya dapat mandi...

fuhh...


tido yea nakk....mak nak masak jap..ikan patin masak tempoyak yeaa...

Wednesday, November 23, 2011

Some important Info.....

JUST TO REMIND YOU TO BE MORE CAREFUL 

 

Answer the phone by
LEFT ear                      

Do not drink coffee TWICE a day
 
Do not take pills with COOL water
 
Do not have HUGE meals after 5pm
 
Reduce the amount of TEA you consume
 
Reduce the amount of OILY food you consume   Drink more WATER in the morning, less at night   Keep your distance from hand phone CHARGERS
  Do not use headphones/earphone for LONG period of time
 
Best sleeping time is from 10pm at night to 6am in the morning   Do not lie down immediately after taking medicine before sleeping
 
When battery is down to the LAST grid/bar, do not answer the phone as the radiation is 1000 times

ˆ

Tuesday, November 15, 2011

Funny Tapi PELIK Lar...........


Thursday, August 25, 2011

The girl born in the wild

This French girl, Tippi, was born in Nairobi, Africa in 1990. Grew up in the jungles with her parents who are wild life photographers. They documented her life with the animals. She went back to France @ age 10. Here are some pics, WOW. Isn't  it heaven on earth Or not!? I'm impressed. Author unknown.
 
[] 

 [] 

[]
[]

[]

[]

[]
 

[]
 
 

[]
 
 

[]
 
 

[]
 
 

[]
 
 

[]
 
 

[]
 
 

[]
 
 

[]
 
 

[]
 
 

[]
 
 

[]
 
 

[]
 
 

[]
 
 

[]
 
 

[]
 
 

[]
 
 

[]
 
 

[]
 

Thursday, August 18, 2011

Japan Attacked by Giant Jelly Fish




Waters of the east coast of Japan are occupied by swarms of giant jellyfish. The local residents say that they have never seen jellyfish of such enormous size. The jellyfish reach about two meters in diameter and weigh around 200 kilograms.